Matematik

MATEMATIK

18. januar 2023 af rasmus2525 - Niveau: B-niveau

i en reklame fremgår det, at man skal spare 23% ved at udksifte gamle termosstater med nye, I et bestemt gus bruger man 15.500 kr .pr.år til varme og vil skifte termostater

A) Bestem vækstaten og fremskrivningsfaktoren .

B) Bestem den nye udgift til varme

(SKAL LAVE PÅ WORD FORDI JEG IKKE HAR ADGANG TIL MAPLE)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2023 af Moderatoren

Beskriv dine problemer, så du kan få hjælp til at lave opgaven.


Svar #2
18. januar 2023 af rasmus2525

ved ik hvordan man finder væstaten og fremskrivningfaktoren


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textbf{A)}&& y=f(x)=b\cdot a^x\\\\&& f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=\left (b\cdot a^x \right )\cdot a=f(x)\cdot a=f(x)\cdot (1+r)=f(x)\cdot (1+(-0.23))\\\\&\textup{V\ae kstraten}&r=-0.23\\\\\\&& f(x+1)=f(x)\cdot \left ( 1-0.23 \right )=f(x)\cdot 0.77\\\\&\textup{Fremf\o ringsfaktor}&a=0.77\\\\\\\textbf{B)}\\& \textup{Ny varmeudgift}&15\,500\;\mathrm{kr}\cdot 0.77 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2023 af Eksperimentalfysikeren

Der er da ingen vækstrate i den opgave! Hvis man betaler 15500kr pr år før udskiftningen, skal man betale 0,77*15500kr om året efter udskitningen. Det gælder for alle årene. Hvis der var tale om noget med en  vækstrate, skulle man betale 0,77*15500kr første år, 0,77*0,77*15500kr andet år og 0,77n*15500kr det n'te år., og det har intet at gøre med virkeligheden.

Mangler der noget i opgaveteksten, f.eks. et tidligere spørgsmål?


Skriv et svar til: MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.