Matematik

Funktioner af 2 variable

23. januar 2023 af Mikkeline123 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med følgende opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2023 af peter lind

Se formel 194 og 196 i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2023 af mathon

a)
        Når tangenten ligger i en plan parallel med xz-planen, er y-koordinaten konstant
        dvs:
                                    y = 1
        og dermed
                                    \small f(x,1)=3x^2\cdot 1+1^2\cdot x-2=3x^2+x-2
        eller noteret
                                    \small f(x)=3x^2+x-2


Svar #4
23. januar 2023 af Mikkeline123

okay og hvad så i b) er det så bare x-koordinaten der er en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2023 af mathon

b)
        Når tangenten ligger i en plan parallel med yz-planen, er x-koordinaten konstant
        dvs:
                                    x = 3
        og dermed
                                    \small \small f(3,y)=3\cdot 3^2\cdot y+y^2\cdot 3-2=3y^2+27y-2
        eller noteret
                                    \small f(y)=3y^2+27y-2


Skriv et svar til: Funktioner af 2 variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.