Fysik

El kraftværk

24. januar 2023 af kejs - Niveau: B-niveau

Hej, ville spørge om nogen kunne hjælpe mig med min opgave. Det er et forsøg, som vi har udført i klassen. Jeg har data ift. I og U, men ved ikke hvordan jeg bestemmer størrelsen af den målte erstatningsresistans Re. Og hvad er den teoretiske Re, og hvordan bestemmes den?

Opgaven lyder således:

1. Eftervisning af Ohms lov ved parallelkoblede resistanser. 
Benyt en spændingsgenerator, tre resistanser, et voltmeter og et amperemeter.

a.    Lav en (I,U) karakteristik af modstanden af tre parallelkoblede resistanser og bestem størrelsen af den målte erstatningsresistans Re.
b.    Bestem den teoretiske Re og vurder de to værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2023 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \frac{1}{R_e} &= \frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}+\frac{1}{R_3} \\ &= \frac{1}{\frac{U}{I_{R_1}}}+\frac{1}{\frac{U}{I_{R_2}}}+\frac{1}{\frac{U}{I_{R_3}}} \\ \frac{1}{R_e} &= \frac{I_{R_1}}{U}+\frac{I_{R_2}}{U}+\frac{I_{R_3}}{U} \\ U &= R_e\cdot \left ( I_{R_1}+I_{R_2}+I_{R_3} \right ) \\ R_e &= \frac{U}{I_{R_1}+I_{R_2}+I_{R_3} } \end{align*}


Skriv et svar til: El kraftværk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.