Matematik

binomialtest og andengradspolynomium

28. januar kl. 00:49 af linehh98 - Niveau: B-niveau

Opgave 12

En gruppe biologer vil undersøge om droslerne i en bestemt skov foretrækker at sætte sig i fyrretræerne frem for de andre træer i skoven. Biologerne opstiller nulhypotesen:

"Drosler sætter sig i et fyrretræ med sandsynligheden p=0,59"

Biologerne observerer i alt 156 drosler. Heraf sidder 78 i fyrretræer, mens resten sidder i andre træer. 

Benyt et tosidet binomialtest med et 5% signifikansniveau til at vurdere, om nulhypotesen kan forkastes 

Opgave 13

Et andengradspolynomium f er givet ved 

f(x)=2x^2+8x+k

Hvor k er en konstant 

Bestem de to nulpunkter for f, når k= -4,5 

Bestem k, så f har netop et nulpunkt 


 


Svar #1
28. januar kl. 00:50 af linehh98

DET VIL VÆRE EN STOR HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar kl. 01:27 af SuneChr

  13.1)
Løs
2x2 + 8x - 4,5 = 0

  13.2)
Løs
Diskriminant = 0 :
82 - 4·2·k = 0


Svar #3
28. januar kl. 11:49 af linehh98

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar kl. 02:41 af SuneChr


Skriv et svar til: binomialtest og andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.