Matematik

binomialtest HJÆLP TAKKK

29. januar kl. 00:10 af linehh98 - Niveau: B-niveau

En gruppe biologer vil undersøge om droslerne i en bestemt skov foretrækker at sætte sig i fyrretræerne frem for de andre træer i skoven. Biologerne opstiller nulhypotesen:

"Drosler sætter sig i et fyrretræ med sandsynligheden p=0,59"

Biologerne observerer i alt 156 drosler. Heraf sidder 78 i fyrretræer, mens resten sidder i andre træer. 

1. Benyt et tosidet binomialtest med et 5% signifikansniveau til at vurdere, om nulhypotesen kan forkastes 


Svar #1
29. januar kl. 00:52 af linehh98

PLZZZZ HJÆLP


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar kl. 02:37 af SuneChr

Hændelse = Drossel i fyrretræ.
Nulhypotese H0 :     p = P(Drossel i fyrretræ) = 0,59      n = 156
Alternativ hypotese H1 :   p ≠ 0,59      
X = antal Drossel i fyrretræ       X ~ b(156 ; 0,59)
Testen er tosidet, da såvel små som store testresultater er kritiske for hypotesen.
Signifikansniveau  2½% til hver side.
Bestem venstre kritiske værdi qv som den største q-værdi, for hvilket P(X ≤ q)  ≤  2½%  og
bestem den højre kritiske værdi qh som den mindste q-værdi, for hvilket P(X ≥ q)  ≤  2½% .
Den kritiske mængde:  Mq = {0 ,1 , ... , qv} ∪ {qh , ... , 156}

Hvis  78 ∈ Mq  så forkastes hypotesen. I modsat fald accept.


Svar #3
29. januar kl. 07:33 af linehh98

hvordan bliver Signifikansniveau  2½% til hver side?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar kl. 17:14 af SuneChr

Det er en dobbeltsidig test, - derfor skal signifikansniveauet deles ligeligt med 2,5% på hver side.
SP 290120231713.PNG

Vedhæftet fil:SP 290120231713.PNG

Svar #5
29. januar kl. 17:32 af linehh98

okay tusind tak :))))


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. januar kl. 17:48 af SuneChr

Prøv nu at vise at vi skal op på mindst 80 drosler i fyrretræerne for at kunne acceptere hypotesen.
Prøv ligeledes hvordan det samme vil forholde sig i højre side af fordelingskurven, - hvor mange
drosler der "falder udenfor" fordelingskurven.


Skriv et svar til: binomialtest HJÆLP TAKKK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.