Matematik

Intergral regning

31. januar kl. 18:00 af magipayer - Niveau: B-niveau

Hej, 

hvordan ser jeg om det er en stamfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar kl. 18:30 af Sandra03

h(x) er stamfunktionen til f(x)

Det kan du se ved at findes stamfunktionen til funktionen 

Brug konstantreglen for integration, regneregl 154 (fra formelsamling MAT A) samt reglen x = 1/2 * x^2 til at bestemme stamfunktionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar kl. 22:24 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar kl. 22:50 af ringstedLC

\begin{align*} \int \!f(x)\,\mathrm{d}x=F(x)+k&\Rightarrow F'(x) = f(x) \\ f(x) &= \left\{\begin{matrix}g'(x)\; &=\bigl(\frac{-5}{x^2}\bigr)'+\bigl(2\bigr)'\qquad\; &,\;\textup{udelukkes da}\,(2)'\neq 2x \\h'(x) &=\bigl(5\,\ln(x)\bigr)'+\bigl(x^2\bigr)' \\k'(x) &=\bigl(\ln(5\,x)\bigr)'+\bigl(x^2\bigr)' \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Intergral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.