Matematik

Ubestemt integral

01. februar kl. 17:32 af AmandaST - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til at forstå de her to opgaver: 

∫(1/x2-x-2)dx og ∫(-4x-7-6/x5)dx 

Jeg har problemer med udregning af de integraler, der har noget over x. Er der en god forklaring på, hvordan de løses? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar kl. 17:46 af mathon

                  \small \begin{array}{lllllll} \int \left ( \frac{1}{x^2}-x^{-2} \right )\mathrm{d}x=\int \left (\frac{1}{x^2}-\frac{1}{x^2} \right )\mathrm{d}x=\int 0\,\mathrm{d}x=k \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar kl. 17:53 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllllll} \int \left ( -4x^{-7}-6x^{-5} \right )\mathrm{d}x=\frac{2}{3}x^{-6}+\frac{3}{2}x^{-4}+k \end{array}


Skriv et svar til: Ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.