Fysik

Specifik varmekapacitet

03. februar kl. 20:03 af Quarr - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg en ligning for clod udfra det her?

Vedhæftet fil: Specifik varmekapacitet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar kl. 20:14 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler stort set alle nødvendige oplysninger.


Svar #2
03. februar kl. 20:39 af Quarr

#1

Der mangler stort set alle nødvendige oplysninger.

Antag at al den varmeenergi som loddet afgiver ender som varme i vandet, altså

-Delta Evarme i lod=Delta Evarme i vand og indfør mlod, mvand, T1, T2, clod og cvand i denne ligning.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar kl. 23:16 af ringstedLC

\begin{align*} m_{lod}\cdot c_{lod}\cdot \Delta T=-\Delta E_{lod} &= \Delta E_{vand} \\ c_{lod} &= \frac{\Delta E_{vand}}{m_{lod}\cdot \Delta T} \\ c_{lod} &= \frac{\Delta E_{vand}}{m_{lod}\cdot \bigl(T_2-T_1\bigr)} \\ \end{align*}


Svar #4
03. februar kl. 23:21 af Quarr

Er det -mvand i tælleren når der udregnes ΔEvand

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. februar kl. 08:49 af ringstedLC

#4: Ja, og ΔT = T1 - Tstart for vandet.


Svar #6
05. februar kl. 15:56 af Quarr

Tak, Ringsted!
- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.