Fysik

Det skrå kast

08. februar 2023 af Rebecca1234a - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl, der kan forklare mig dette?? Altså den med:

Indfør for overskuelighedens skyld en størrelse k givet ved k=√m·g/D

ligningen (13) kan omskrives til:
v'=D/m·(v2-k2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2023 af peter lind

så er m*g = k2*D


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2023 af ringstedLC

\begin{align*}k &= \sqrt{m\cdot \frac{g}{D}} \\ -k^2 &= -m\cdot \frac{g}{D} \\ v'=\frac{D}{m}\cdot \left (v^2-k^2\right ) &= \frac{D}{m}\cdot \left (v^2-m\cdot \frac{g}{D} \right )\\ v' &= \frac{D}{m}\cdot v^2-g \\ m\cdot v' &= -m\cdot g+D\cdot v^2 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.