Kemi

Neutraliserings kemi

14. februar 2023 af Sommerogvinter - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med følgende opgave: Angiv koncentrationen (i M) af en svag base i vandig opløsning, når 50 mL af opløsningen kan neutraliseres af 96,6 mL 0,105 M phosphorsyre.

jeg har regnet ud som følgede: c1xV1=c2xV2

x*50=0.105x96.6 = 0.2 M

Dette er dog forkert, og facit skulle være 0.609. 

Er der nogle der kan hjælpe mig med at forstå hvorfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2023 af AngelOneOne

Hej,

Jeg ville nok kigge i retning af, at phosphorsyre er i stand til at frigive tre hydroner (H+) der forbruges i reaktionen, så det er nok fordi reaktionsforholdet i syre-base-reaktionen er 1:3 (syre:base), og der derfor er 3x stofmængden af basen i forhold til syren (1 mol phosphorsyre, kan neutralisere 3 mol af den svage base). Resultatet skal derfor ganges med 3 (jeg fik ≈0,203 M, og det giver 0,609 M når man ganger med tre).

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Neutraliserings kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.