Matematik

definitionsmængden

25. februar kl. 19:36 af Simlars - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp med denne opgave 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar kl. 20:13 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar kl. 20:14 af ringstedLC

Tegn grafen og kom med dine bud på nogle svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar kl. 21:32 af StoreNord

a)    f er tydeligvis ikke defineret for x=2.
b)    I Geogebra skriver du: "sqrt(x-2)"
c)     f(x) spejler sig i y=x og spejlbilledet er f-1(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar kl. 23:56 af Anders521

#3 

a)    f er tydeligvis ikke defineret for x=2.

Funktionen er defineret for x = 2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar kl. 02:04 af StoreNord

Ups. Ja.


Svar #6
26. februar kl. 08:02 af Simlars

det uden hjælpemidler 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar kl. 10:30 af Anders521

#6 

 b)  Brug støttepunkter til at tegne grafen for f. For eksempel (2,0), (3,1), (6,2), (11,3) og (18,4). Med grafen og spejlinge af aksen y = x, kan du nu sandsynliggør at f har en invers funktion f-1.                                               c) Ud fra b) kan du nok se at f og f-1 er hinandens modsatte funktioner (vi ved det ikke endnu). Således vil de x-værdier i f, vil være y-værdier for f-1 og omvendt. Eksempler:                                                                                                   f(11) = 3 og f-1(3) = 11                                                                                                                                           f(18) = 4 og f-1(4) = 18                                                                                                                 d) Løs ligningen y = √(x -2) mht. x. Navngiv x til f-1.                                                                                           e) Definitionsmængden for f er værdimængden for f-1 og omvendt.                                                                   f) Brug støttepunkterne i b) og ændre x- og y-koordinaterne. F.eks. fra (18,4) til (4,18)


Skriv et svar til: definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.