Matematik

Optimereig

26. februar 2023 af Lalode - Niveau: B-niveau

Der er indtegnet en sti i et koordinatsystem. Stien består af to grafer, en parabel: f(x)= -0,05x^2+60 og en linje: y= -2x+80.

Punktet E ligger i (25, 70)

Bestem den mindste afstand mellem stien og punktet E


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2023 af peter lind

brug formel 71 side 14 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2023 af ringstedLC

Den vinkelrette afstand til linjen l:

\begin{align*} \textup{dist}(E,l) &= \frac{\left | a_l\cdot x_E+b_l-y_E \right |}{\sqrt{{a_l}^2+1}} &&\textup{formel (73)} \end{align*}

Opret gerne hele opgaven i ét indlæg og vedhæft et godt billede af den.


Svar #3
26. februar 2023 af Lalode

Er -0,05 min a-værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2023 af ringstedLC

I #3 finder du afstanden til linjen med dens hældning al


Svar #5
27. februar 2023 af Lalode

Så: a= -0,05 b=60?


Svar #6
27. februar 2023 af Lalode

Fordi når jeg regner det ud som dette får jeg ikke det rigtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2023 af peter lind

Se dog linjens ligning, som du selv har skrevet i #1


Skriv et svar til: Optimereig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.