Matematik

homogen lineær rekursionsligning + bestem orden.

27. februar 2023 af Amaljie - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg håber, at der er en venlig sjæl derude, som vil hjælpe mig med at forstå denne opgave.

Jeg har fået ligningen y_n+1 = 2y_n-1 - y_n-1 + y_n-3 (_ svarer til det efterfølgende er sænket - hehe)

Jeg ønsker få hjælp til bestemme hvorvidt det er en ikke homogen eller en homogen lineær rekursionsligning + hvordan man ser hvilken ordre det er (tror måske det har noget at gøre med hvor mange der er sænket?)

Tusind tak på forhånd !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2023 af Anders521

#0 Afgørelsen om en lineær rekursionsligningen er homogen eller inhomogen kan gøres ud definitionen af disse:

*) En homogen lineær rekursionsligning af k'te orden defineres som

     xn = a1·xn-1 + a2xn-2 + ··· + akxn-k, hvor a1, a2, ... ak ∈ R

*) En inhomogen lineær rekursionsligning af k'te orden defineres som

     xn = a1·xn-1 + a2xn-2 + ··· + ak·xn-k + f(n), hvor a1, a2, ... ak ∈ R og f er en funktion af n


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2023 af peter lind

Det er en differensligning ikke en rekursionsligning. Rekurson betyder at den kalder sig selv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2023 af Anders521

#2 Det er rigtigt, men på HTX der er umiddelbart ikke en forskel mellem disse.  


Svar #4
01. marts 2023 af Amaljie

#0 tusind tak. Kan det passe at ligningen er af 3 ordre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2023 af Anders521

#0 Ja.


Skriv et svar til: homogen lineær rekursionsligning + bestem orden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.