Fysik

Lys

04. marts 2023 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan finder man ud af hvor lang tid lys er om at nå fra et bestemt sted til et andet?

Eks. hvor lang tid lys er om at nå fra Solen til Jorden når man ved Jordens afstand fra Solen er 150 millioner km?

Er der en bestemt formel til dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2023 af ringstedLC

\begin{align*} v=\frac{s}{t}\Rightarrow t &= \frac{s}{v} \\ t &= \frac{150\cdot 10^6\cdot 10^3\,\textup{m}}{c}=...\;\textup{s} \end{align*}

hvor c er lysets fart i vakuum.


Skriv et svar til: Lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.