Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

hjælp med hyperbel ud fra lanchester model

12. marts kl. 15:20 af gymeleven11

den er vedhæftet som et billede......... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts kl. 15:35 af ringstedLC

Stil konkrete spørgsmål!


Svar #2
12. marts kl. 15:44 af gymeleven11

hvad ligger fiorklaringen med at det bliver  r^2/ c/r osv. jeg forstår ikke helt dens forklaringer hvordan bliver alpha og beta pludslig indblandet til sidst? hvis du kan gå i dybden med forklaringer  fra det øverste af udrejninger til det nederste på billedet. 

mange tak på forhånd......


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts kl. 16:29 af peter lind

Man forkorter(deler) med c i tæller og nævner. Det betyder at i tæller forsvinder c og i nævner får man c.

α og β er enten noget man indøre for at få det til at se pænere ud eller også er det defineret sådan tidligere


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts kl. 17:18 af ringstedLC

Brøken forlænges med:

\begin{align*} \frac{\frac{1}{r}}{\frac{1}{r}}\cdot \frac{rR^2}{c} =\frac{\frac{r}{r}\cdot R^2}{\frac{c}{r}}=\frac{R^2}{\frac{c}{r}} \end{align*}

Nævnerne omdefineres:

\begin{align*} \frac{R^2}{\frac{c}{r}}-\frac{B^2}{\frac{c}{r}} &= 1 \\ \frac{R^2}{\alpha^2}-\frac{B^2}{\beta^2} &= 1 &&,\;\left\{\begin{matrix} \alpha=\sqrt{\frac{c}{r}}\Rightarrow \alpha^2=\frac{c}{r} \\ \beta=\sqrt{\frac{c}{b}}\Rightarrow \beta^2=\frac{c}{b} \end{matrix}\right. \\ \alpha &= \textup{dist}\bigl(\textup{centrum\,,\,toppunkt}\bigr) \\ \beta^2 &= \gamma ^2-\alpha^2 &&,\;\gamma= \textup{dist}\bigl(\textup{centrum\,,\,br\ae ndpunkt}\bigr) \end{align*}

Om "c" og "γ" måske er det samme, kan jeg ikke siges udfra det vedhæftede.

Se eventuelt https://da.wikipedia.org/wiki/Hyperbel


Skriv et svar til: hjælp med hyperbel ud fra lanchester model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.