Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

acceleration- og hastighedsvektor

20. marts kl. 15:38 af sabrina132

Hej sp

Jeg er i gang med ar skrive SRP, og jeg skal udlede kasteparablen. Jeg har fundet en hjemmeside, hvor kasteparablen udledes. Men forstår ikke præcist, hvad der sker fra 2 til 3 (se filen). Sammenhængen mellem acceleration- og hastighedsvektorer er at man skal differentiere accelerationen for at så hastoghedsvektoren. Er der nogle, der kan forklare det på en anden måde. tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts kl. 15:49 af peter lind

der er ikke vedlagt nogen fil.

Man skal differentiere hastighedsfunktionen for at få accelerationen og ikke omvendt


Svar #2
20. marts kl. 16:02 af sabrina132

Her er den. Okay, det giver bedre mening nu. Tak for hjælpen;)


Svar #3
20. marts kl. 16:47 af sabrina132

#1 

Hvad med y-aksen? Hvordan går man fra -g til -g*t+c


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts kl. 17:02 af peter lind

Du kan nok lettere se det "baglæns". hvis du differentiere -g*t + c får du -g. -g*t + c er altså en stamfunktion til -g


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts kl. 20:29 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts kl. 20:55 af ringstedLC

#3: Ikke y-aksen, men y-koordinaten eller y-komposanten:

\begin{align*} (2)&& \vec{a}(t) &= \binom{0}{-g} \\ && \vec{v}(t)=\int\!\vec{a}(t)\,\mathrm{d}t &= \binom{\int 0\,\mathrm{d}t}{\int -g\,\mathrm{d}t} \\ (3)&& \vec{v}(t) &=\binom{c_1}{-g\cdot t+c_2} \\ \textup{"Bagl\ae ns"\,eller\,at\,g\o re\,pr\o ve}:&& \\ && \vec{v}\,'(t)=\binom{(c_1)'}{\bigl(-g\cdot t+c_2\bigr)'} &= \binom{0}{-g}=\vec{a}(t) \end{align*}


Skriv et svar til: acceleration- og hastighedsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.