Matematik

Regression af forskudt eksponentialfunktion i GeoGebra

10. april 2023 af Rumballsm - Niveau: B-niveau

Hej har glemt hvordan kan i GeoGebra kan lave regression af en hvilken som helst funktion (altså hvor man selv kan skrive de variabler ind der nu engang er). Og jeg har brug for at lave regressin med en forskudt eksponentialfunktion a typen: f(x)=c+b\cdot a^x eller f(x)=c+b\cdot e^{kx}. Jeg har nemlig et datasæt der ligger asymptot med x-aksen højere end y=0, så en normal eksponentialfunktion er ubrugelig.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2023 af ringstedLC

Forskudt eksp.-funktion er ikke en regressionsmodel i GG.

At en funktion er forskudt ændrer jo ikke på dens karakter, men lægger blot en konstant til y-værdien.

Bemærk: Eksp.-fkter generelt asymptotiske med x-aksen.


Skriv et svar til: Regression af forskudt eksponentialfunktion i GeoGebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.