Kemi

Masseprocent af eddikesyre

13. april 2023 af Hejmeddig12344444 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogle der virkeligt kan hjælpe mig med følgende opgave.

Det handler om en titreringsreaktion med eddikesyre og natriumhydroxid.

Vi har en fortyndet og en ufortyndet eddikesyre. Vi har ud fra ækvivalenspunktet ved reaktionen fundet frem til at stofmængden af syren er 0.0021mol. Den fortyndede eddikesyre ligner:

c = 0.0021mol/0.1L = 0.021 mol/L 

Ufortyndet eddikesyre:

c = 0.0021mol/0.01L = 0.21 mol/L

Se opgaverne i vedhæftede fil... 

Vedhæftet fil: giv mig hjælp.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2023 af mathon

Det ser fornuftigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2023 af ringstedLC

Du mangler beregningen af massen for 1L eddikesyreopløsning.

Desuden:

\begin{align*} m_\% &= \frac{1.261\,\textup{g}}{1000\,\textup{g}}\cdot 100\%=0.001261{\color{Red} \cdot 100}\%=0.1261\% \end{align*}


Skriv et svar til: Masseprocent af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.