Kemi

Er dette lig med pH og hvorfor/hvordan?

15. april 2023 af Hejmeddig12344444 - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet billede.

Vedhæftet fil: se.jpg

Svar #1
15. april 2023 af Hejmeddig12344444

Og er der nogle der kan forklare følgende billede? (se vedhæftet billede)

Burde det ikke være umuligt, da du altid vil tilføje mere titrator under hele titreringen sammenlignet med den ækvivalente mængde ved ækvivalenspunktet som jo bør være mindre.

I mit tilfælde tilføjede vi 25mL NaOH i hele forsøget, men den ækvivalente mængde af NaOH der blev brugt ved ækvivalenspunktet var 21mL. Og det fungerer jo ikke, for så får man et negativt tal, og med logaritmen kan man ikke regne det ud.

Vedhæftet fil:xDd.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2023 af mathon

                                                                   hvor \small V< V_0


Svar #3
15. april 2023 af Hejmeddig12344444

Hvad mener du? Min pointe er netop at V > V_0 
Altså hvordan kan V_0 være større end V, når det typisk er at mængden der bruges til at ramme ækvivalenspunktet er mindre end den totale mængde der bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2023 af Heptan

#3

V er ikke konstant, men en variabel. Det kan være nyttigt at beregne pH ved andre værdier af V end Vslut. Som du selv siger kan man ikke tage logaritmen af et negativt tal, så formlen gælder kun når V < V0.

En anden kommentar er, at anvendelsen af pufferligningen er en approksimation, som kun gælder når [svag syre] ≈ [svag base], som ikke er tilfældet i eller efter ækvivalenspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2023 af mathon

                            \small pH=7+\tfrac{1}{2}\cdot ( pK_s+\log(c_b) )             når \small V> V_o  og  \small c_b=c_s


Svar #6
16. april 2023 af Hejmeddig12344444

#4

#3

V er ikke konstant, men en variabel. Det kan være nyttigt at beregne pH ved andre værdier af V end Vslut. Som du selv siger kan man ikke tage logaritmen af et negativt tal, så formlen gælder kun når V < V0.

En anden kommentar er, at anvendelsen af pufferligningen er en approksimation, som kun gælder når [svag syre] ≈ [svag base], som ikke er tilfældet i eller efter ækvivalenspunktet.

Hvordan vil man nogensinde eksperimentielt kunne finde frem til ækvivalenspunktet uden at tilføje mere V af titrator end det man bruge ved ækvivalenspunktet.

Og hvis formlen kun gælder ved V < V_0 kan man så stadigvæk bruge formlen til at kunne konstatere at pH = pKs ved halvt volumen af titrator sammenlignet med den volumen der blev brugt i ækvivalenspunktet.

Jeg tænker umiddelbart man godt kan :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2023 af Heptan

#6
 

Hvordan vil man nogensinde eksperimentielt kunne finde frem til ækvivalenspunktet uden at tilføje mere V af titrator end det man bruge ved ækvivalenspunktet.

Det kan ske at V > V0, men i så fald gælder pufferligningen ikke. Så må man bruge en anden formel.

Og hvis formlen kun gælder ved V < V_0 kan man så stadigvæk bruge formlen til at kunne konstatere at pH = pKs ved halvt volumen af titrator sammenlignet med den volumen der blev brugt i ækvivalenspunktet.

Jeg tænker umiddelbart man godt kan :)

Ja


Skriv et svar til: Er dette lig med pH og hvorfor/hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.