Matematik

Cylinder og rektangler.

03. maj 2023 af nano2004 - Niveau: 9. klasse
Jeg forstår ikke den sidste del spørgsmål
Vedhæftet fil: IMG_8187.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2023 af M2023

#0. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2023 af ChristianCNM

Formlen for rumfanget for en cylinder er : pi * r^2 * h. her kan du bare sætte de ting du ved ind og isolere som en ligning:

Pi * r^2 *30,0cm=9000cm^3

Og hvis du har Wordmat kan du få den til at isolere r^2 for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2023 af M2023

#2

Du ved, at bredden (b) af rektanglet er lig med omkredsen af cylinderens grundflade. Dette fremgår af tegningen. Omkredsen er 2·π·r. Det vil sige, at b = 2·π·r. Du har nu to ligninger til at finde b:
π·r2·30,0 = 9000 og b = 2·π·r. Den sidste giver r = b/(2·π). Dette indsættes i den første:
π·(b/(2·π))2·30,0 = 9000 ⇔ 
b2 = 4·π·9000/30,0 ⇔ 
b2 = 1200·π ⇔ 
b = √[1200·π] ⇔ 
b = 61,4.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2023 af ringstedLC

2.4

\begin{align*} \pi\,r^2\,h &= R \\ r^2 &= \frac{R}{\pi\,h} \\ r &= \sqrt{\frac{R}{\pi\,h}} \\ br=O &= 2\,\pi\,r \\ br &= 2\,\sqrt{\frac{\pi^2\,R}{\pi\,h}} =2\,\sqrt{\frac{\pi\,R}{h}} \end{align*}

PS. Angiv et niveau, der passer til din uddannelse.


Skriv et svar til: Cylinder og rektangler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.