Matematik

matematik b

09. maj 2023 af sose3214 - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemer man P(X<u) ?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2023 af Anders521

#0 Du mener nok P(X< x). Via tabelopslag i en statistisk tabel, f.eks. Erlang S. Ellers kan sandsynligheden regnes ud via et CAS-værktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2023 af SuneChr

For binomialfordelingen:
P(X < u) =   \sum_{x=0}^{u}\textup{P(x)}

For den kontinuerte tæthedsfunktion φ(x) :
P(X < u) =  \int_{-\infty }^{u}\varphi (x)\, \textup{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2023 af SuneChr

# 2  Rettelse
For binomialfordelingen, øvre grænse skal være u - 1 og ikke u
For den kontinuerte, er P(X < u) = P(X ≤ u)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2023 af Moderatoren

#0

Hej igen – se lige denne tråd igen. Sådan skal du gøre i fremtiden:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2070169


Skriv et svar til: matematik b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.