Matematik

reducering

17. maj 2023 af Ther2006 - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og har kæmpet hele dagen med et reducerings spørgesmål, som jeg simpelhen ikke kan kan reducere linje for linje. mit reducerings stykker er vedhæftet i filer. min facitliste siger, at det skal give e - 9f. jeg kan ikke få resultatet til at stemme overens med facitet. Er der en der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2023 af ringstedLC

Vedhæft noget!


Svar #2
17. maj 2023 af Ther2006

3e - [(f+e)+(3e-2f)-8f] 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2023 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll}&& 3e-\left [ \left ( f+e \right )+\left ( 3e-2f \right )-8f \right ]\\\\&& 3e-\left (f+e \right )-\left (3e-2f \right )+8f\\\\&& 3e-f-e-3e+2f+8f\\\\&& \left (3-1-3 \right )e+\left (-1+2+8 \right )f\\\\&& -7e+9f \end{array}


Svar #4
17. maj 2023 af Ther2006

det er dsv forkert men tak for forsøget 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2023 af ringstedLC

#4 Det er ikke forkert. Men hvis opgaven er:

\begin{align*} 3e-\bigl({\color{Red} -}(f+e)+3e-2f-8f\bigr) &= 3e+f+e-3e-10f \\&= e-9f \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2023 af AMelev

#0 Enten har du skrevet opgaven forkert af, eller også er der fejl i facitlisten.
Tjek først opgaven - derefter kan du tjekke resultatet med dit CAS-værktøj.
3e - [(f+e)+(3e-2f)-8f] =             (NB! "plus-parenteser" er overflødige)
3e - [f+e+3e-2f-8f] =
3e - [4e - 9f] =
3e - 4e + 9f =
-e + 9f

#3 3 - 1 - 3 = -1, ikke -7


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2023 af mathon

#3 er forkert

                         \small \small \begin{array}{llllll}&& 3e-\left [ \left ( f+e \right )+\left ( 3e-2f \right )-8f \right ]\\\\&& 3e-\left (f+e \right )-\left (3e-2f \right )+8f\\\\&& 3e-f-e-3e+2f+8f\\\\&& \left (3-1-3 \right )e+\left (-1+2+8 \right )f\\\\&& -e+9f \\\\\\\textbf{men}\\\\&& 3e-\left [ {\color{Red} -}\left ( f+e \right )+\left ( 3e-2f \right )-8f \right ]\\\\&& 3e+\left ( f+e \right )-\left ( 3e-2f \right )+8f\\\\&& 3e+f+e-3e+2f+8f\\\\&& \left (3+1-3 \right )e+\left ( 1+2+8 \right )f\\\\&& e+11f \end{array}

               


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.