Fysik

Problem med at omregne m3/h til kg/s

22. maj kl. 14:26 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Hej med jer. Jeg sidder og er i gang med at skulle regne m3/h til kg/s til en opgave. 

Jeg har lidt svært ved at lure hvad det er der skal til for at omregne dette. 

Det er saltvand ved 10 grader der pumpes af en 80 m3/h pumpe, som jeg gerne vil have ud i kg/s til nogle beregninger.

Håber i kan hjælpe, det vil være en stor hjælp

Hilsen Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj kl. 14:41 af mathon

saltvandets densitet er ca. \small 1000\;\mathrm{\tfrac{kg}{m^3}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj kl. 15:29 af mathon

                           \small \begin{array}{llllll} 80\;\mathrm{\frac{m^3}{h}}=\left (80\;\mathrm{\frac{m^3}{3600\;s}} \right )\cdot \left (1000\;\mathrm{\frac{kg}{m^3}} \right )=22.22\; \mathrm{\frac{kg}{s}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj kl. 16:22 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{Korrekt opstilling:}\\&& 80\;\mathrm{\frac{m^3}{h}}=80\;\mathrm{\frac{m^3}{3600\;\mathrm{s}}}=\frac{1}{45}\;\mathrm{\frac{m^3}{s}}\\\\\\&&1=1000\;\mathrm{\frac{kg}{m^3}}\\\\\textup{masse pr. sek.:}&\\&& \left (\frac{1}{45}\;\mathrm{\frac{m^3}{s}} \right )=\left ( \frac{1}{45}\;\mathrm{\frac{m^3}{s}} \right )\cdot 1=\left (\frac{1}{45}\;\mathrm{\frac{m^3}{s}} \right )\cdot \left ( 1000\;\mathrm{\frac{kg}{m^3}} \right )=\\\\&& 22.22\;\mathrm{\frac{kg}{s}} \end{array}


Skriv et svar til: Problem med at omregne m3/h til kg/s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.