Fysik

opgave om mekanik og dynamik

22. maj kl. 18:27 af fuckmath - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave. Tak på forhånd!

En bold med massen 35 g falder 1,70 m mod et hårdt betongulv.

Når bolden rammer gulvet omdannes 15% af dens mekaniske energi til indre energi.

Hvor højt når bolden efter at have ramt gulvet?

Jeg har fået tyngdekraften på bolden til at være 0,3437N.

Jeg mangler kun at finde hvor højt bolden når efter at have ramt gulvet. pls hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj kl. 19:15 af peter lind

a) energien af bolden er m*g*h

b) Træk 15% fra

c) beregn hvor højt den komme nu

Læg mærke til at du faktisk kun behøver at se på højden, da alt er proportionalt med højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj kl. 19:34 af mathon

Den mekaniske energi
er:
                       \small \begin{array}{lllll} E_{\textup{mek}}=m\cdot g\cdot h=\left ( 0.035\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 9.82\;\mathrm{\frac{N}{kg}} \right )\cdot \left ( 1.70\;\mathrm{m} \right )=0.58429\;\mathrm{J}\\\\\\ E_{\textup{mek}}{^\textup{rest}}=0.85\cdot E_{\textup{mek}}\\\\ m\cdot g\cdot h_{\textup{ny}}=0.85\cdot m\cdot g\cdot (1.70\;\mathrm{m})\\\\ h_{\textup{ny}}=0.85\cdot(1.70\;\mathrm{m})=1.445\;\mathrm{m} \end{array}


Skriv et svar til: opgave om mekanik og dynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.