Matematik

Lineær funktion

31. maj kl. 23:04 af D71021 - Niveau: C-niveau
Jeg har virkelig brug for hjælp til dette det haster
Gennemgå et bevis for formlen a =
x2-x1

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj kl. 23:43 af MentorMath

Hej,

Du skal vise, at hældningen a for en funktion, f(x) = ax + b, som går gennem to punkter (x1, f(x1)) og (x2, f(x2)) er givet ved

a = (f(x2-f(x1))/(x2-x1).

Punkterne indsættes i forskriften, f(x) = ax + b:

f(x1) = a·x1 + b og f(x2) = a·x2 + b.

Isolér b i udsagnene og sæt udtrykkene lig med hinanden. 

Herefter isoleres a, hvorved sætningen er bevist:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni kl. 00:01 af MentorMath

#0

Se billag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni kl. 01:03 af Anders521

#0 Vær opmærksom på, at det ikke er funktionen f, men dens graf der går gennem to punkter, så disse kan skrives som (x1, f(x1)) og (x2,f(x2)). 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.