Matematik

Brister mon snoren?

03. juni 2023 af SuneChr - Niveau: A-niveau

.SP 030620232124.PNG

Vedhæftet fil: SP 030620232124.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2023 af peter lind

Første trin må være at du beregner snorens længde. Hvis du starter med den korte side der vender ud mod os kan du finde hvor langt stykket er og hvor langt der er fra hjørnet.

Den skrå linje danner en vinkel med bundlinjen på 90-φ.

Projekter du det ind på en lodret linje er den cos(90-φ)* tykkelsen af æsken. Deraf kan du få den skrå linje. Du kan tilsvarende få den vandrette del som snorens pojektion  dækker over. Det halve af den er den afstand der bliver mellem midten af æsken til der hvor snoren kommer ud på oversiden.

Tilsvarende beregninger foretages på den lange side af æsken.

o.s.v.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2023 af jl9

Anthons fætter Tom kommer med et bud på den udstrækte længde L af snoren. Toms bud er:

L=4\left ( \frac{56}{\sin(\phi)}+\frac{147-28\cot(\phi)}{\cos(\phi)} \right )

hvilket ved vinklen Φ=45 grader vil give L=700√2 mm og sandsynligheden p≈84,91%


Svar #3
04. juni 2023 af SuneChr

# 2   Den gode Tom, fra chokoladefabrikken, har udstrakt den rød/hvide snor for meget.
Vinklens størrelse φ er ikke nødvendig at kende, men er blot markeret for at vise samme vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2023 af jl9

Chokoladen har lagt sig for tungt i sommervarmen, og hjælp må gives til at åbne den spændende æske op


Svar #5
08. juni 2023 af SuneChr

Jeg ville gerne have haft flere på banen og afventer derfor endnu et par dage med at åbne guldæsken.
Jeg kan dog sige, at  φ = arctan 19/25 , men, som tidligere nævnt, behøver man ikke denne viden om φ .


Skriv et svar til: Brister mon snoren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.