Biologi

Biologi Insekter Vejretrækning

04. juni 2023 af Picapoca - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har v´bruge for hjælp til biologi !

Hvordan trækker disse insekter vejret ??

- Tanglopper

- Bænkebidere

- Rottehaler

- Røde slambørsteorm

- Dansemyggelarver

- Vårfluelarver

- Døgnfluenymfer

- Slørvingenymfer

Mange tak for hjælpet !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2023 af snapplelack

Her er en oversigt. Jeg vil anbefale dig at dobbelttjekke, hvis du vil være på den sikre side:

Tanglopper: Tanglopper er små marine organismer, der trækker vejret ved hjælp af gæller. De har specielle strukturer på deres krop, der tillader udveksling af ilt og kuldioxid direkte med det omgivende vand.

Bænkebidere: Bænkebidere er terrestriske hvirvelløse dyr, der trækker vejret ved hjælp af trachea eller luftrørssystemet. De har åndehuller på kroppens sider, der tillader luftindtag og udledning af kuldioxid.

Rottehaler: Rottehaler er også terrestriske hvirvelløse dyr og trækker vejret gennem trachea-systemet ligesom bænkebidere. De har luftrør og åndehuller på kroppen for at muliggøre gasudveksling.

Røde slambørsteorme: Røde slambørsteorme, der også kaldes rørorme, er marine hvirvelløse dyr. De trækker vejret ved hjælp af gæller, der tillader dem at udveksle ilt og kuldioxid med vandet omkring dem.

Dansemyggelarver: Dansemyggelarver er akvatiske insekter, der trækker vejret gennem trachea-systemet. De har et par åndehuller, der er forbundet til trachea og ligger tæt på vandoverfladen, så de kan tage ilt fra luften.

Vårfluelarver: Vårfluelarver er også akvatiske insekter og trækker vejret gennem trachea-systemet. De har lange åndetørsrør, der stikker ud af deres bagerste ende og når op til vandoverfladen, hvorigennem de indånder ilt.

Døgnfluenymfer: Døgnfluenymfer er akvatiske insekter i deres nymfestadium. De trækker vejret gennem trachea-systemet og har åndehuller langs deres krop. De kan også absorbere ilt gennem deres hud.

Slørvingenymfer: Slørvingenymfer er også akvatiske insekter i deres nymfestadium. De trækker vejret ved hjælp af trachea-systemet og har åndehuller langs deres krop. De kan også udnytte ilt, der er opløst i vandet, gennem deres hud.


Skriv et svar til: Biologi Insekter Vejretrækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.