Matematik

Eksponentielle og abc ligningsløsninger

05. juni 2023 af pwnbeast - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er igang med at forberede mig til mundtlig Matematik B eksamen, og har lidt svært ved nogle opgaver. Nedenfor er et af dem. Nogle der kan hjælpe?

Har sat flere op på min side hvis man er en haj til Matematik! :)

Vedhæftet fil: opg4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2023 af Anders521

#0 Bevis reglen \textup{log}_{10}(a^x)=x\cdot \textup{log}_{10}(a)

Bevis: Du har at

                                                  \begin{align*} \textup{log}_{10}(a^x)&= \textup{log}_{10}(10^{\textup{log}_{10}(a)})^x\\ &= \textup{log}_{10}(10^{x\cdot \textup{log}_{10}(a)}) \\ &= x\cdot \textup{log}_{10}(a) \end{align*} 


Svar #2
06. juni 2023 af pwnbeast

#1

#0 Bevis reglen \textup{log}_{10}(a^x)=x\cdot \textup{log}_{10}(a)

Bevis: Du har at

                                                  \begin{align*} \textup{log}_{10}(a^x)&= \textup{log}_{10}(10^{\textup{log}_{10}(a)})^x\\ &= \textup{log}_{10}(10^{x\cdot \textup{log}_{10}(a)}) \\ &= x\cdot \textup{log}_{10}(a) \end{align*} 

Kære Anders.

Tusind tak for dit svar. Kan du tydeliggøre trinene for mig så jeg forstår præcis hvad der sker? Bliver lidt forvirret, og dine trin er ikke beskrevet så tydeligt for mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2023 af Anders521

#2

Kære Anders.

Tusind tak for dit svar. Kan du tydeliggøre trinene for mig så jeg forstår præcis hvad der sker? Bliver lidt forvirret, og dine trin er ikke beskrevet så tydeligt for mig :)

En stor del af arbejdet skal laves af dig. Gør et forsøg på at forstå indholdet i #1, og brug din lærebog og/eller noter som støtte. Skriv tilbage med hvad du ikke har forstået.   


Skriv et svar til: Eksponentielle og abc ligningsløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.