Matematik

Logaritme : Omskrivning

07. juni kl. 13:07 af 23årgammeltmenneske - Niveau: C-niveau

Jeg skal omskrive:

3\cdot log(x) - 2 \cdot log(y) + \frac{1}{3}\cdot log(z)

Men er ikke sikker på om mine mellemregninger er rigtige? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni kl. 13:54 af StoreNord

Jeg forstår ikke, hvad det skal omskrives til.
Er der en forbindelse melem 1. og 2. linje?

Kan du sende et billede af hele opgaven?

Differensen mellem 2 logaritmer er det samme som kvotienten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni kl. 14:11 af StoreNord

Efter nøjere eftertanke kan jeg godt se, at du har helt ret i din omskrivning.     :-)


Svar #3
07. juni kl. 20:26 af 23årgammeltmenneske

super, tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni kl. 22:24 af ringstedLC

Synes ikke der er behov for alle de mellemregninger:

\begin{align*}3\cdot \log(x)-2\cdot \log(y)+\tfrac{1}{3}\cdot \log(z) &= \\ \log\left (x^3 \right )-\log\left (y^2 \right )+\log\left ( z^{\frac{1}{3}} \right ) &= \\ \log\left (x^3 \right )+\log\left ( z^{\frac{1}{3}} \right )-\log\left (y^2 \right ) &= \log\left (\frac{x^3\cdot z^{\frac{1}{3}}}{y^2} \right ) \end{align*}


Svar #5
07. juni kl. 23:29 af 23årgammeltmenneske

#4 Tak for det svar, det var en meget bedre måde at regne det ud på! 


Skriv et svar til: Logaritme : Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.