Matematik

Trigonometriske funktioner

01. juli 2023 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle som kan hjælpe mig med følgende opgave?

Den skal afleveres som en mundtlig aflevering.

Jeg er simpelthen helt fortvivlet over hvordan jeg skal gribe den an.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juli 2023 af jl9

Har I haft undervisning om "enhedscirklen" ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juli 2023 af ringstedLC


Svar #3
18. juli 2023 af cecilie1606

Tak for hjælpen :)

Er det rigtig forstået ift. forklaring af sinusfunktionens definition?

Vedhæftet fil:Definition af sin(x).png

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juli 2023 af ringstedLC

Kildehttps://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/trigonometri/cosinus-og-sinus

Du skriver en masse, men mangler selve definitionen.

Sinus til en vinkel er ...


Svar #5
18. juli 2023 af cecilie1606

Altså, at sinus til en vinkel er sammen med cosinus koordinatsættet til et punkt på enhedscirkelen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juli 2023 af ringstedLC

Desuden: Vinklen for sinusfunktionen kan udemærket måles i fx grader.

Men da opgaveteksten specificerer x som et reelt tal er det dermed i radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juli 2023 af ringstedLC

#5: 

\begin{align*} "\!\sin(x)\,\textup{sammen med}\,\cos(x)" &= \bigl(x_0,y_0\bigr) \\ \end{align*}

giver vel ikke en entydig definition af funktionen.

\begin{align*} \bigl(\cos(x),\sin(x)\bigr) &= \bigl(x_P,y_P\bigr) \Rightarrow \left\{\begin{matrix} \cos(x)=x_P \\\sin(x)=y_P \end{matrix}\right.\end{align*}

betyder, at sinusfunktionen er y- (el. 2.) koordinaten til et punkt på enhedscirklen.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.