Fysik

Ellære

09. september kl. 16:47 af Lalode - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg den samlede effekt som en LED lampe udstråler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september kl. 16:59 af ringstedLC

Der oplyses måske en inputeffekt og nyttevirkning.

Vedhæft et godt billede af opgaven!


Svar #2
09. september kl. 17:11 af Lalode

Det eneste jeg får givet er et Excel ark med mange forskellige værdier for bølgelængde oh intensitet


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september kl. 17:38 af ringstedLC

Intensitet er effekt pr. areal (W/m2), så uden anden viden kommer vi ikke længere.


Svar #4
10. september kl. 19:00 af Lalode

Jeg er kommet frem til: samlet effekt=areal 

og at jeg skal bruge formlen Σ (x2-x1)·[(f(x1)+f(x2))/2]

Men jeg ved ikke hvordan jeg finder x2, x1, f(x1) og f(x2)

Arket ser sådan ud:

Vedhæftet fil:LED.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september kl. 23:38 af SuneChr


x2 - x1 = A3 - A2
[f(x1) + f(x2)]/2 = (B2 + B3)/2
Med bølgelængden henad x-aksen og intensiteten opad y-aksen får vi et søjlediagram
med søjlebredden = bølgelængden og søjlehøjden = intensiteten.
Arealet af søjlerne i diagrammet er den samlede intensitet.
Hvis det havde været en kontinuert kurve for intensiteten som funktion af bølgelængden,
skulle vi integrere fra førstnævnte bølgelængde til sidstnævnte bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september kl. 01:01 af SuneChr

OBS cellerne B17, B22 og B26. De følger ikke helt mønstret i forhold til de øvrige celler i kolonnen.


Svar #7
11. september kl. 09:19 af Lalode

Er det bare to tilfældige koordinater som man skal bruge eller skal det være A3 og A2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september kl. 18:01 af SuneChr

A3 - A2  er bredden af den første søjle og (B2 + B3)/2 er gennemsnitshøjden af søjlen.
Højde gange bredde er arealet af søjlen.
Gør det samme for resten af søjlerne og læg til sidst alle arealerne sammen.
Skriv i celle C2:
=(A3-A2)*(B2+B3)/2
Kopiér celle C2 og indsæt for resten af søjlen.
Summér til sidst i søjle C.
___________
Hvis du får vanskeligheder, kan du vedhæfte det originale Excel ark, så kigger vi på det.
Men ret først, se # 6.
 


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.