Kemi

Molarmassen og antallet af neutroner

21. september kl. 20:27 af 23årgammeltmenneske - Niveau: C-niveau

Jeg kæmper lidt med følgende opgave. 

For det første er der ikke tale om isotoper? Altså forskellige udgaver af grundstoffet? 

Jeg har skrevet: 

Lithium er grundstof nr. 3. 

Den har dermed 3 protoner (Z) i kernen. 

Hvis antallet af nukleoner (A) er 7 må antallet af neutroner (N) være:

N=A-Z

N=7-3=4

Den har 4 neutroner.

Dens molarmasse (m.a.o. atommasse, da der er tale om ét atom)

Li(M) = 6,941 g

Men nu er jeg i tvivl. For vil dens molarmasse ikke variere, hvis det er et isotop af grundstoffet? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september kl. 22:24 af mathon

M(Li) = 6.941 g er en gennemsnitsmasse vægtet med procentforekomst af Li's isotoper.


Skriv et svar til: Molarmassen og antallet af neutroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.