Matematik

Omregning af enheder

01. oktober kl. 00:04 af tonytony - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen som kan forklare mig princippet med at omregne enheder, f.eks. mol til µmol. 

µmol svarer til 10-6. I den her opgave skal den endelige enhed være U/L, hvor 1 U = µmol/min

Hvorfor skal jeg gange med 106, og ikke 10-6, for at få enheden mol til at være µmol?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober kl. 00:22 af SuneChr

10- 6 mol = 1μmol
Gang med 106 på begge sider. Vi får
1 mol = 106μmol


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober kl. 00:30 af ringstedLC

#0

Er der nogen som kan forklare mig princippet med at omregne enheder, f.eks. mol til µmol. 

µmol svarer til 10-6.

Nej:

\begin{align*} \mu &= 10^{-6} \\ \mu\,\textup{mol} &= 10^{-6}\,\textup{mol} \end{align*}

Hvorfor skal jeg gange med 106, og ikke 10-6, for at få enheden mol til at være µmol?

Fordi:

\begin{align*} \mu\,\textup{mol} &= 10^{-6}\,\textup{mol} \\ \frac{\mu\,\textup{mol}}{10^{-6}} &= \frac{10^{-6}}{10^{-6}}\,\textup{mol} \\ 10^{6}\,\mu\,\textup{mol} &= \textup{mol} &&,\;\frac{1}{a^{p}}=a^{-p}\quad\textup{formel (10), HTX A}\end{align*}


Skriv et svar til: Omregning af enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.