Kemi

Protoneret ediddikesyre

06. oktober kl. 18:06 af Erzascarlet - Niveau: A-niveau

for at finde ud af hvor stor en del af eddikesyren er protoneret ved denne pH.
er det denne formel man bruger?
pH=pK_a+log?(([A^-])/([HA]))

jeg får det til omkring 79%


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober kl. 08:49 af mathon

                       \small \small \small \begin{array}{llllll} \underset{c-\alpha\cdot c}{HAc\,_{\textit{(aq)}}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\;\underset{\alpha\cdot c}{Ac^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\underset{\alpha\cdot c}{H_3O^+}\,_{\textit{(aq)}} \\\\ pH=pK_a+\log\left ( \frac{\alpha\cdot c}{c-\alpha\cdot c} \right )\\\\ pH=pK_a+\log\left ( \frac{\alpha\cdot c}{(1-\alpha)\cdot c} \right )\\\\ pH=pK_a+\log\left ( \frac{\alpha}{1-\alpha} \right )\\\\\\ pH-pK_a=\log\left ( \frac{\alpha}{1-\alpha} \right )\\\\ 10^{pH-pK_a}=\frac{\alpha}{1-\alpha}\\\\ 10^{pH-pK_a}\cdot \left ( 1-\alpha \right )=\alpha\\\\ 10^{pH-pK_a}-10^{pH-pK_a}\cdot \alpha=\alpha\\\\ 10^{pH-pK_a}=\alpha+10^{pH-pK_a}\cdot \alpha=\left (1+10^{pH-pK_a} \right )\cdot \alpha\\\\ \alpha=\frac{10^{pH-pK_a}}{1+10^{pH-pK_a}}\\\\\\ \alpha=\frac{1}{1+10^{\, {\color{Red} pK_a-pH}}}\\\\ \alpha={\color{Red} \frac{1}{1+10^{\mathbf{{\color{Blue}\, 4.76-pH}}}}} \end{array}


Skriv et svar til: Protoneret ediddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.