Matematik

division polynomier

08. oktober 2023 af betibet - Niveau: Universitet/Videregående
Hej.

Jeg har lidt svært med denne opgave.

1. spørgsmål: skal jeg først beregne parenteserne ud, så det hedder: z-9 og p(z) = z^3 -11z^2 + 23z - 45 ?
hvis ikke, hvordan skal jeg så ?

OBS. ønsker blot hjælp til at forstå opgaven, vil ikke have I løser den.

Tak på forhånd
Vedhæftet fil: IMG_6543.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2023 af peter lind

Gang z-9 med z2 og træk det fra p(z). Derved går z3 ud og du får som resultat et 2 grads polynomium.

Du kan enten fortsætte på samme måde med at trække az(z-9) hvor a er koefficienten til det nye 2. grads polynomium fra eller

du kan finde det nye 2.grads polynomiums faktorer ved at finde dets rødder. Bemærk at du kender den ene rod


Svar #2
08. oktober 2023 af betibet

jeg har indtil videre gjort det således.. er dette så ikke korrekt
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2023 af peter lind

Nej

x2(z-9) = z3-9z2

Desuden skal du skifte fortegn når du trækker fra så -(z3-9z2) = -z3+9z2


Skriv et svar til: division polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.