Matematik

Find f' af f(x) = x^3-3x^2+3

11. oktober 2023 af Morerbedst - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde f' og illustrere detn som graf

Bagefter skal jeg finde f'' og illustrere den

Kan nogen hjælpe mig med, hvordan man gør?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2023 af M2023

#0. f' er en parabel og f'' en ret linje, når f er et tredjegradspolynomium.. 


Svar #2
11. oktober 2023 af Morerbedst

Skal man så bare tegne en "tilfældig" parabel og en "tilfældig" retlinje?

Er f'(x) = 3x^2-6x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2023 af ringstedLC

#2

1: Nej.

2: Korrekt, tegn den graf og se parablen.

Differentier så f '(x), tegn den graf og se den rette linje.


Svar #4
11. oktober 2023 af Morerbedst

Når jeg differentierer f´(x), er det så korrekt, at det bliver = 6x-6?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2023 af ringstedLC

#4 Ja!

Bemærk: Differentiering af et n'te gradspolynomium giver et (n - 1)'te gradspoly. og husk at en lineær funktion er et 1. gradspoly., da x = x1


Svar #6
11. oktober 2023 af Morerbedst

Super - mange tak :-)


Skriv et svar til: Find f' af f(x) = x^3-3x^2+3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.