Matematik

Annuitets opsparing

23. oktober 2023 af EKMie - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg er lidt i tvivl om hvordan opgave a skal løses da der ikke bliver sat et fast beløb ind hver måned eller år

Håber i kan hjælpe 

Mvh Mie

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2023 af mathon

Da der ikke bliver sat et fast beløb ind hver termin, er der ikke tale om en annuitet.

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Indest\aa ende efter 5 \aa r:}\\&& 6\,500\; \mathrm{\textup{kr}}\cdot 1.023 ^5 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2023 af ringstedLC

a) Når man"kun-går-i-banken-en-gang", fremskrives kapitalen eksponentielt:

\begin{align*} K_n &= K_0\cdot (1+r)^n\;,\;r=\tfrac{p}{100} &&\textup{formel (4)} \end{align*}

b)

\begin{align*} (1+r)^n &= \frac{K_n}{K_0} \\ 1+r &= \sqrt[n]{\frac{K_n}{K_0}} \\ r &= \sqrt[n]{\frac{K_n}{K_0}}-1 &&\Rightarrow p=...\,\%\;\textup{p.a.} \end{align*}


Skriv et svar til: Annuitets opsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.