Matematik

Reducering

29. oktober 2023 af Lalode - Niveau: B-niveau

Hej 

er der en som kan hjælpe mig med hvordan jeg reducerer dette?

Vedhæftet fil: Int.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2023 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2023 af jl9

Første led:

x^{1/2} \cdot x^2 = x^{1/2+2} = x^{5/2}

Andet led:

2/3 \cdot 2 = 4/3 (konstanten kan sættes udenfor integralet)

og

x^{1/2} \cdot x = x^{1/2+1} = x^{3/2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2023 af MentorMath

#0 

Der er en skrivefejl i opgaven.

Husk at skrive dx på integralet, når du selv skriver udtrykket op :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2023 af ringstedLC

#0 Den kan reduceres til:

\begin{align*} \tfrac{2}{3}\cdot x^{\frac{1}{2}}\cdot x^{2}-\int\!\tfrac{2}{3}\cdot x^{\frac{1}{2}}\cdot 2x\,{\color{Red} \mathrm{d} x} &= \\ \tfrac{2}{3}\cdot \biggl(x^{\frac{1}{2}}\cdot x^{2}-2\cdot \!\int\!x^{\frac{1}{2}}\cdot x\,\mathrm{d} x\biggr) &= \\ \tfrac{2}{3}\cdot \biggl(x^{\frac{5}{2}}-2\cdot \!\int\!x^{\frac{3}{2}}\,\mathrm{d} x\biggr) &=\tfrac{2}{15}\,x^{\frac{5}{2}}+k \end{align*}


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.