Matematik

Forskrift

02. november 2023 af Duken - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg har lidt problemer med denne opgave. Skal forskriften laves ud fra en lineær funktion eller potens funktion ift. at det er tegnet i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem?

Har vedhæftet opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2023 af mathon

               \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\qquad \qquad b=y_1-a\cdot x_1
 


Svar #2
02. november 2023 af Duken

Men er det så en potensfunktion?

for når jeg udregner a og b i en potensfunktion og laver det til en forskrift er linjen ikke ret


Svar #3
02. november 2023 af Duken

og punkterne ligger ikke derpå 


Svar #4
02. november 2023 af Duken

det gør det hvis man laver det til en lineær funrkion


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2023 af Eksperimentalfysikeren

Det er en potensfunktion.

y = axb

kan omskrives til

log(y) = log(axb) = log(a) + b log(x),

Svarende til

Y = A + B X, hvor Y = log(y) osv.


Svar #6
02. november 2023 af Duken

Ja, men hvordan skal jeg løse den


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2023 af Eksperimentalfysikeren

Du har to punkter på linien. Tag logaritmen til alle fire koordinater. Udfra dem kan du finde en hældningskoefficient og en skæring med Y-aksen. Hældningskoefficienten er b og skæringen med Y-aksen er log(a).


Svar #8
02. november 2023 af Duken

Men hvordan gør man det?

Svar #9
02. november 2023 af Duken

har fundet ud af det nu

tak for hjælpen .)


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.