Matematik

protein bar

09. november 2023 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej det er en opgave som handler om proteinbar.

Jeg vil vide om jeg har regnet rigtig. Det er alle opgaver.

5) 319-299= 20 kr.?

6) (319-299)/319*100=6%?

7) Uden Tilbud aflæst 319 kr?

8) (2000-1440)/560= 28 g?

9)230/60= 3,8 g?

10) 1150 kcal/230 kcal= 5 bar?



/

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2023 af mathon

7) Uden Tilbud aflæst (319 kr):24


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2023 af mathon

8) Emballage:
                         \small 2000-24\cdot 60


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2023 af mathon

9) Protein:
                         \small \left (60\;\mathrm{g} \right )\cdot 0.30


Svar #5
09. november 2023 af shain

8) emballage er det så 118 g eller kg?

Svar #6
09. november 2023 af shain

Er 10 rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2023 af MentorMath

#6

Yes, den er korrekt. Dog får du blot 1150 kcal/230 kcal = 5 (enheden går ud). Så kan du eventuelt skrive som konklussion, dvs. 5 barre :)


Svar #8
09. november 2023 af shain

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2023 af MentorMath

Selv tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2023 af AMelev

#0 Hej det er en opgave som handler om proteinbar.



5) 319-299= 20 kr.? 1)

6) (319-299)/319*100=6%1)

7) Uden Tilbud aflæst 319 kr?  1)  2)
8) (2000-1440)/560= 28 g? 1)   3)

9)230/60= 3,8 g?    1)    4)

10) 1150 kcal/230 kcal= 5 bar?    1)  

et dur ikke, at der ikke er samme enhed på de to sider af lighedstegnet.
Fx i 5: Enten (319-299) kr. = 20 kr. eller 319-299= 20, så der spares 20 kr. i august. 
og i 6: Enten (319-299)/319*100%=6.3% eller 319-299)/319 = 0.063 = 6.3%.

 2)    D7: Der bliver spurgt om prisen for en enkelt Protein Bar, og der er 24 i en kasse.

 3)    8: Det giver ikke rigtig mening! (2000-1440)/560 = 1. Hvor kommer 28 fra?
Selve barene vejer 24·60 g = 1440 g, og så er resten embalage.

  4)     30% af vægten stammer fra protein. Du blander begreberne - vær obs på enhederne.
De 230 kalorier angiver energiindholder mens vægten er 60 g.

   1)   Hvis det skal være helt korrekt, så 1150 kcal/230 (kcal/Bar) = 5 Bar
Og ja, energienheden bør være (som du også skriver) have været kilokalorier og ikke kalorier som i teksten..


Svar #11
09. november 2023 af shain

Mange tak for fin gennemgang!

Skriv et svar til: protein bar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.