Matematik

hjælp

18. november kl. 16:34 af Fabel6358 - Niveau: C-niveau

Hej derude 

Er der nogen der kan hjælpe med at reducere udtrykket vedhæftet 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november kl. 17:17 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november kl. 17:17 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november kl. 17:21 af peter lind

= a3/12*b4/12*a5/4*b2/4 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november kl. 21:44 af StoreNord

= (a3/12*a5/4)*(b4/12*b2/4)= ?
Læs i formelsamlingen om Potensregneregler.


Svar #5
18. november kl. 22:06 af Fabel6358

Tak for hjælpen


Svar #6
18. november kl. 22:11 af Fabel6358

bliver svaret således: a18/12*b10/12


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november kl. 22:14 af jl9

Ja. Det kan evt. forkortes til sjette-dele:

= a9/6 * b5/6 = a * (a3 * b5)1/6


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november kl. 23:42 af M2023

#6. Du kan også skrive:

a^{18/12}\cdot b^{10/12}=\sqrt[12]{a^{18}}\cdot \sqrt[12]{b^{10}}=\sqrt[]{a^{3}}\cdot \sqrt[6]{b^{5}}


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november kl. 16:37 af StoreNord

Jeg kan bedre lide     \sqrt[2]{a}^{3}*\sqrt[6]{b}^{5}            jeg håber, det er rigtigt?


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.