Matematik

Kalenderlyset

19. november kl. 02:29 af SuneChr - Niveau: A-niveau

.SP 191120230222.PNG

Vedhæftet fil: SP 191120230222.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november kl. 23:39 af jl9

Da julemåneden nærmer sig, næsten ligeså hurtigt som fagforbund kommer til enighed, må problemet adresseres. Den første nisse har forsøgt at bestemme højden af kalenderlyset.

Den samlede brændetid er 21*35 + 2*35 + 3*35 + 4*35 minutter = 17.5 timer

Det fører til at rumfanget af kalenderlyset er 17.5*11 cm^3 = 192.5 cm^3

Med formlen V = 1/2*Pi*r2*h får han højden til at være:

h = 192.5*2 / (4*Pi) ≈ 30.64 cm


Svar #2
22. november kl. 01:56 af SuneChr

# 1
Samlede brændetid  {\color{Red} \checkmark}
Rumfanget                {\color{Red} \checkmark}
Højden                      {\color{Red} \checkmark}


Svar #3
29. november kl. 23:43 af SuneChr

Snart tænder vi lyset den 1. dec., og må hellere få sat datoerne på.
Det er for så vidt ligegyldigt, hvor "1" placeres, blot det står et sted mellem toppen og "2",
da vi jo den 1. skal brænde ned til "2". Fra "2" til "24" har vi:

SP 291120232342.PNG

Vedhæftet fil:SP 291120232342.PNG

Skriv et svar til: Kalenderlyset

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.