Matematik

Differentiel regning hjælp er meget værdsat og haster

21. november kl. 15:47 af hejehej0613 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave, hvor jeg ikke kan komme videre. I opgaven skal jeg bestemme f'(x0) ved brug af produktregnereglen. Jeg kan godt finde ud af sætte ind i formlen osv. men sidder altså fast når jeg når til den del hvor man skal reducere udtrykket for finde f'(x0). Det er alle opgaverne som jeg har sat ind i formlen, men mangler at reducere fordi jeg simpelthen ikke kan finde ud af det. Jeg ved at man skal bruge potensregnereglerne, men selv når jeg har brugt dem kan jeg ikke komme videre. Opgaven er vedhæftet, og jeg har desperat brug for hjælp,, mange tak !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november kl. 17:10 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november kl. 17:28 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} f(x)=&x^3\cdot \sqrt{x}\\\\\\ f{\, }'(x)=&3x^2\cdot \sqrt{x}+x^3\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}=3x^2\cdot \sqrt{x}+\frac{1}{2}\cdot x^3\cdot \frac{\sqrt{x}}{x}=\\\\& 3x^2\cdot \sqrt{x}+\frac{1}{2}\cdot x^2\cdot \sqrt{x}\qquad x>0\\\\& \left (3+\frac{1}{2} \right )\cdot \left ( x^2\cdot \sqrt{x} \right )=\frac{7}{2}\cdot x^2 \cdot \sqrt{x} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november kl. 17:33 af mathon

\small \begin{array}{llllll} g(x)=\frac{1}{x}\cdot \left ( 4x+3 \right )\qquad x\neq 0\\\\\\ g{\, }'(x)=\frac{-1}{x^2}\cdot \left ( 4x+3 \right )+\frac{1}{x}\cdot 4=\frac{-4x-3+4x}{x^2}=\frac{-3}{x^2} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november kl. 17:47 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} h(x)=&\sqrt{x}\cdot \frac{1}{x}\qquad x\neq 0\\\\\\ h{\, }'(x)=&\frac{1}{2\sqrt{x}}\cdot \frac{1}{x}+\sqrt{x}\cdot \frac{-1}{x^2}=\\\\&\frac{1}{2}\frac{\sqrt{x}}{x}\cdot \frac{1}{x}-\frac{\sqrt{x}}{x^2}=\frac{1}{2}\cdot \frac{\sqrt{x}}{x^2}-\frac{\sqrt{x}}{x^2}=-\frac{1}{2}\cdot \frac{\sqrt{x}}{x^2} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. november kl. 17:51 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll} p(x)=&x^3\cdot \left ( \frac{1}{x}+5 \right )\qquad x\neq 0\\\\\\ p{\, }'(x)=&3x^2\cdot \left ( \frac{1}{x}+5 \right )+x^3\cdot \left ( -\frac{1}{x^2} \right )=3x+15x^2-x=15x^2+2x \end{}


Svar #6
21. november kl. 17:54 af hejehej0613

mange tak for hjælpen!!!!!! tror godt jeg forstår udfra mellemregningerne 


Skriv et svar til: Differentiel regning hjælp er meget værdsat og haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.