Kemi

Opløselighed

26. december 2023 af detstramt - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Hvilken formel skal jeg bruge til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. december 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textbf{i)}\\&&& Ba_3\left ( PO_4 \right )_2\,_{\textit{(s)}}\;\rightleftharpoons \;3\,Ba^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,{PO_4} ^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\&&&K_{\textup{sp}}=\left [Ba^{2+} \right ]^3\cdot \left [{PO_4}^{3-} \right ]^2=5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}\\&&\textup{Kaldes den mol\ae re }\\&&\textup{opl\o selighed af }\\&&Ba_3\left ( PO_4 \right )_2\textup{for }s\\&&\textup{haves:}\\&&& \left ( 3s \right )^3\cdot \left ( 2s \right )^2=5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}\\\\&&& 3^3s^3\cdot 2^2s^2=5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}\\\\&&& 108\;\mathrm{s^5}=5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}\\\\&&& s=\sqrt[5]{\frac{5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}}{108}}=1.39959\cdot 10^{-8}\;\mathrm{M} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. december 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textbf{ii)}\\&&&\\&&& s=\sqrt[5]{\frac{5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}}{108}}=1.39959\cdot 10^{-8}\;\mathrm{M}\\\\&&& s=\left ( 1.39959\cdot 10^{-8}\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot \left ( 295.27\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=4.133\;\mathrm{\frac{g}{L}} \end{}


Svar #4
26. december 2023 af detstramt

 
#2

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textbf{i)}\\&&& Ba_3\left ( PO_4 \right )_2\,_{\textit{(s)}}\;\rightleftharpoons \;3\,Ba^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,{PO_4} ^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\&&&K_{\textup{sp}}=\left [Ba^{2+} \right ]^3\cdot \left [{PO_4}^{3-} \right ]^2=5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}\\&&\textup{Kaldes den mol\ae re }\\&&\textup{opl\o selighed af }\\&&Ba_3\left ( PO_4 \right )_2\textup{for }s\\&&\textup{haves:}\\&&& \left ( 3s \right )^3\cdot \left ( 2s \right )^2=5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}\\\\&&& 3^3s^3\cdot 2^2s^2=5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}\\\\&&& 108\;\mathrm{s^5}=5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}\\\\&&& s=\sqrt[5]{\frac{5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}}{108}}=1.39959\cdot 10^{-8}\;\mathrm{M} \end{}

Tusind tak for svaret!! Hvordan er du dog kommet frem til reaktionsligningen i starten? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2023 af mathon

Det er ligevægten for en mættet opløsning af \small Ba_3\left ( PO_4 \right )_2


Svar #6
26. december 2023 af detstramt

#3

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textbf{ii)}\\&&&\\&&& s=\sqrt[5]{\frac{5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}}{108}}=1.39959\cdot 10^{-8}\;\mathrm{M}\\\\&&& s=\left ( 1.39959\cdot 10^{-8}\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot \left ( 295.27\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=4.133\;\mathrm{\frac{g}{L}} \end{}

Og hvor får du 295,27 g/mol fra?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. december 2023 af mathon

Sorry

Rettelse:

        https://www.webqc.org/molecular-weight-of-Ba3%28PO4%292.html
                

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textbf{ii)}\\&&&\\&&& s=\sqrt[5]{\frac{5.8\cdot 10^{-38}\;\mathrm{M^5}}{108}}=1.39959\cdot 10^{-8}\;\mathrm{M}\\\\&&& s=\left ( 1.39959\cdot 10^{-8}\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )\cdot \left ( 601.9237\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=8.42\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\frac{g}{L}}=8.42\;\mathrm{\frac{\mu g}{L}} \end{}


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.