Kemi

Omregning

01. januar kl. 23:02 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg ønkser at omregne enheden mikrogram/L til mol/L, men ved ikke hvordan jeg gør.

Hvis jeg fx har 20 mikrogram/L, hvordan får jeg så dette resultat til at være mol/L?

Håber nogen kan hjælpe :((


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar kl. 23:06 af ringstedLC

Det kommer an på hvad et mol af stoffet vejer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar kl. 23:06 af Christianfslag

n=\frac{m}{M}

Brug dit kendskab til massen (20 mikrogram) og molekylets molarmasse til at udregne stofmængden (n).


Svar #3
01. januar kl. 23:10 af yyyyyyyyyyyy

#1

Det kommer an på hvad et mol af stoffet vejer.

Stoffets molarmasse er ca. 250 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar kl. 00:22 af ringstedLC

Enheden mol er et antal n molekyler (eller atomer) af et stof, - en stofmængde. Denne mængdes masse afhænger af stoffets molarmasse M:

\begin{align*}\textup{Konc.: }\frac{m}{V} &= \frac{n}{V}\cdot M \\\frac{n}{V} &= (...) \end{align*}


Svar #5
02. januar kl. 11:41 af yyyyyyyyyyyy

Men hvordan skal jeg så omregne det i tilfældet 20 mikrogram/L og 250 g/mol ?

Forstår ik helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar kl. 13:03 af mathon

Hvilket stof er der tale om?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. januar kl. 13:14 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Konc., enheder:\,} \frac{\textup{g}}{\textup{L}} &= \frac{\textup{mol}}{\textup{L}}\cdot \frac{{\color{Red} \textup{g}}}{\textup{mol}} \\ \frac{\textup{g}\cdot \textup{mol}}{\textup{L}\cdot {\color{Red} \textup{g}}} &= \frac{\textup{mol}}{\textup{L}} \\ \textup{Konc.}:\frac{20\cdot 10^{-6}\,\textup{g}\cdot\textup{mol}}{\textup{L}\cdot 250\,\textup{g}} &= ...\,\frac{\textup{mol}}{\textup{L}} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. januar kl. 13:28 af mathon

\begin{array}{lllllll}&& 20\;\mathrm{\frac{\mu g}{L}}=20\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\frac{g}{L}}\\ \textup{molaritet:}\\&&n=\frac{20\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{M}= \frac{20\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{\left \{M \right \}\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}= \frac{20\cdot 10^{-6}}{\left \{ M \right \}}\;\mathrm{\frac{\frac{g}{L}}{\frac{g}{mol}}}= \frac{20\cdot 10^{-6}}{\left \{ M \right \}}\;\mathrm{\frac{mol}{L}}= \frac{20\cdot 10^{-6}}{\left \{ M \right \}}\;\mathrm{M}\end{}


Svar #9
03. januar kl. 09:59 af yyyyyyyyyyyy

#6

Hvilket stof er der tale om?

C15H21NO2


Svar #10
03. januar kl. 10:09 af yyyyyyyyyyyy

Så jeg skal først omregne koncentrationen mikrogram/L til g/L ved at gange med 10-6 og bagefter dividere med molarmassen mol/L ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. januar kl. 10:59 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& \\ \textup{molaritet:}\\&&n= \frac{20\cdot 10^{-6}}{\left \{ 247.3327 \right \}}\;\mathrm{M}=8.086\cdot 10^{-8}\;\mathrm{M}\end{}


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar kl. 11:26 af ringstedLC

Ja.


Svar #13
03. januar kl. 12:31 af yyyyyyyyyyyy

Tusind tak :))


Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.