Matematik

Statistik og sandsynlighedsregning

03. januar kl. 18:28 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, som kan hjælpe mig med vedhæftet opgave?

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar kl. 20:01 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar kl. 20:11 af peter lind

Φ-1(P(X)<t)) =Φ-1(Φ((x-μ)/σ) = t)  = (x-μ)/σ = t 

Resten se først i din bog.Drefter kan du vende tilbage med hvad du konkret ikke forstår.


Svar #3
04. januar kl. 09:13 af cecilie1606

#2

Φ-1(P(X)<t)) =Φ-1(Φ((x-μ)/σ) = t)  = (x-μ)/σ = t 

Resten se først i din bog.Drefter kan du vende tilbage med hvad du konkret ikke forstår.

Tak for hjælpen.

Har kigget min bog igennem, men forstår generelt ikke spørgsmålet, og hvordan et eksempel kunne se ud?

Hvordan kommer du frem til, i første del af opgaven, at det er en lineær funktion af t - har du mulighed for at uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar kl. 13:12 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \Phi^{-1}\left ( P(x)<t \right )=\Phi^{-1}\left ( \left (\Phi \left ( \frac{x-\mu}{\sigma} \right )=t \right )\right)\Rightarrow \frac{x-\mu}{\sigma}=t\\&\Downarrow\\&&x-\mu=\sigma\cdot t\\&\Downarrow\\&&x=\sigma\cdot t+\mu \end{}


Skriv et svar til: Statistik og sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.