Fysik

Beregning af trykforskel i forlængelse af temperaturforskel

04. januar kl. 11:04 af RasmusPfa - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har haft problemer med dette spørgsmål.

"Vi antager at der i et bestemt syltetøjsglas er et volumen på 20 cm^3 atmosfærisk luft, temperaturen på det varme syltetøj, (og den varme luft) er 80*C når glasset bliver lukket, og trykket er 101 kPa:"

Man skal finde ud af hvad trykket er når det kølet ned til 5*C.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar kl. 11:37 af ringstedLC

Idealgasligningen:

\begin{align*} p\cdot V &= n\cdot R\cdot T \Rightarrow \frac{p}{T} &= n\cdot R\cdot V=\textup{konstant} \\ \frac{p_1}{T_1} &=\frac{p_2}{T_2} \\ p_2 &= \frac{p_1\,T_2}{T_1} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar kl. 12:26 af mathon

Idealgasligningen:

              \small \begin{align*} p\cdot V &= n\cdot R\cdot T \Rightarrow \frac{p}{T} &= \frac{n\cdot R}{V}=\textup{konstant} \\ \frac{p_1}{T_1} &=\frac{p_2}{T_2} \\ p_2 &= \frac{p_1\,T_2}{T_1} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar kl. 12:42 af mathon

Idealgasligningen:

              \small \small \begin{array}{llllll} p_2 = \frac{T_2}{T_1}\cdot p_1\\\\ \begin{matrix} T_2&=&273+5\\T_1&=&273+80 \\p_1&=&101\cdot 10^3\;\mathrm{Pa} \end{matrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar kl. 12:46 af ringstedLC

#2 Tak!


Skriv et svar til: Beregning af trykforskel i forlængelse af temperaturforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.