Matematik

Find a og b (potens funktion)

13. februar kl. 13:08 af Vaksi4 - Niveau: B-niveau

Hej hvordan finder jeg a og b hvis den eneste information jeg har er at f(x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar kl. 14:37 af mathon

a og b kan ikke findes af dine sparsomme oplysninger.


Du mener formentlig:
                                     f(x) = y.

Du må have oplysning om mindst to punkter, som ligger på potensfunktionens graf.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar kl. 14:46 af Anders521

#0 En potensfunktion har regneforskriften f(x) = b·xa, hvor b > 0. I dit tilfælde må a = 1 og b = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar kl. 14:59 af mathon

#0

    Hvis det alligevel er tilfældet,

    er løsningen som vist i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar kl. 23:04 af SuneChr

Formelt er  f (x) = x   en lineær funktion, en potensfunktion eller den identiske afbildning.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar kl. 23:31 af SuneChr

# 4  fortsat
... eller et polynomium (af første grad) *
__________
*  Uagtet der kun et ét led, og poly betyder mange, er det formelt også et polynomium.
 


Skriv et svar til: Find a og b (potens funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.