Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

15. februar kl. 18:01 af lepidoptera - Niveau: A-niveau

Ved godt at jeg skal bruge tangentens ligning, men jeg kan ikke helt finde ud af hvordan jeg skal indsætte det hele i formlen 

Se vedhæftede


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar kl. 18:13 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar kl. 18:19 af ringstedLC

\begin{align*} y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \end{align*}

- Bestem f(2) ved at indsætte "2" i funktionen.

- Bestem '(x) og bestem f '(2) ved at indsætte  "2". Du får:

\begin{align*} y &= f'(2)\cdot (x-2)+f(2) \end{align*}

- Reducér ligningens højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar kl. 18:20 af Anders521

#0 Formlen er y = f '(x0)·(x - x0) + f(x0). I dit tilfælde er x0 = 2.


Svar #4
15. februar kl. 18:28 af lepidoptera

Hvordan er det nu jeg gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar kl. 18:58 af ringstedLC

Spørg konkret, så vi ikke skal gætte.

Og kom med dét som du har fundet ud af.


Svar #6
15. februar kl. 19:11 af lepidoptera

Jeg har fundet frem til et svar der lyder y=23x-51

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar kl. 19:42 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x) &= 3x^2+8x-2\Rightarrow f'(2)=26 \end{align*}

så nej!

Du kan kontrollere din ligning ved tegne graf for f og tangenten.


Svar #8
15. februar kl. 19:48 af lepidoptera

Yes, den har jeg fået styr på nu, men hvordan finder jeg min f(2)?


Svar #9
15. februar kl. 20:02 af lepidoptera

Har fået det til y=26x-33 nu

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar kl. 20:47 af Anders521

#9 Ja.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.