Matematik

matematik opgave

19. marts kl. 10:54 af vict231c - Niveau: 8. klasse

Der er 3 nye virksomheder, som gerne vil betale Anton for at lave opslag, hvor han reklamerer

for deres varer på sociale medier. Herunder kan du se, hvor mange penge Anton kan tjene pr.

opslag hos hver af de 3 virksomheder.

     1. Ung mode: 900 kr.

     2. Supersmart: 0,03 kr. for hver person, der følger ham.

     3. Nethandlen: 400 kr. og desuden 0,02 kr. for hver person, der følger ham.

     Anton kan kun reklamere for en af virksomhederne. Han har 23.112 følgere, men han forventer, at han i fremtiden kan få flere.


 

  Hvilken virksomhed skal Anton vælge at lave opslag for, hvis han vil tjene så mange penge som muligt?


Svar #1
19. marts kl. 10:56 af vict231c

 4.3 Hvilken virksomhed skal Anton vælge at lave opslag for, hvis han vil tjene så mange penge som muligt?

ung mode = 900 kr

supersmart = 0,03kr * 23.112 personer = 693,36 kr

nethandlen =0,02 kr* 23.112 personer + 400 kr = 862.24 kr 

lige nu ungmode men vis han får flere følger er det supersmart 


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts kl. 11:07 af mathon

        Opstil et udtryk for lønnen i hver virksomhed
og
        indtegn alle tre lønninger i samme koordinatsystem.


Svar #3
19. marts kl. 12:17 af vict231c

men er det rigtig sån jeg har sat det op på


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts kl. 12:26 af Eksperimentalfysikeren

Både og. Det er regnet korrekt ud for 23112 brugere, men han forventer, at der kommer flere. Det har du ikke med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts kl. 15:35 af AMelev

                                    
Bemærk, at jeg har ladet x angive antal 1000 følgere.
Skæringspunkterne kan du finde i Geogebra eller du kan finde skæringspunkterne ved at løse ligningerne
f(x) = g(x) og g(x) = h(x).

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.